Снимка: PexelsЕвропейският съюз премахна шест държави, включително САЩ, от белия списък“

...
Снимка: PexelsЕвропейският съюз премахна шест държави, включително САЩ, от белия списък“
Коментари Харесай

ЕС извади шест държави, включитгелно САЩ, от списъка за безопасни пътувания

Снимка: Pexels

Европейският съюз премахна шест страни, в това число Съединени американски щати, от „ белия лист “ на Covid дестинациите, на чиито туристи се позволява влизане без ограничавания, като да вземем за пример наложителна карантина.

По-голямата част от страните от Европейски Съюз бяха отворили още веднъж границите си за американците през юни с вярата да спасят летния туристически сезон, макар че множеството от тях изискваха негативен тест преди пътуването. Този метод обаче не беше стихотворец реципрочно от Съединени американски щати, написа „ Гардиън “, представен от Българска национална телевизия.

„ Белият лист “ на Европейски Съюз допуска по-малко от 75 нови случая дневно на 100 000 души през предходните 14 дни - предел, който сега не е доближат в Съединени американски щати.

Според университета „ Джонс Хопкинс “, Съединени американски щати са имали най-големия брой инфектирани в света за последните 28 дни. От листата на сигурните страни на Европейски Съюз поради скока на случаите с Covid са отстранени още Израел, Косово, Ливан, Черна гора и Република Северна Македония.

Актуалният сега „ бял лист “ включва: Албания, Армения, Австралия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Бруней Дарусалам, Канада, Япония, Йордания, Нова Зеландия, Катар, Република Молдова, Саудитска Арабия, Сърбия, Сингапур, Южна Корея, Украйна и Китай.

Държавите-членки също са посъветвани последователно да се отстранен рестриктивните мерки за пътешестване за специфичните административни региони на Китай Хонконг и Макао. Насоките са необвързващи и рекомендацията е на изцяло имунизираните въпреки всичко да бъде позволено влизане за несъществени пътувания.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР